Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Yard-starosel-hotel

Нашият рейтинг:

„Понякога ще намериш себе си на средата на нищото“ – казват – „Но понякога на средата на нищото, ще намериш себе си“

Онези от вас, които вече имат представа как обичам да пътувам вероятно са наясно, че от време на време обичам самоцелно да се губя по средата на нищото. Този път открих, че средата на нищото се намира в Спа Хотел и Винарна Старосел.

От онова, което видях на уебсайта им, Старосел като че да предлагаше всичко, което търсех: изчистен ретро български стил (който аз обожавам), чистота и добре изглеждаща СПА зона. Доста ме изненадаха различните мнения, които намерих на booking.com защото те изобщо не бях консистентни: варираха от „Ужасно е“ до „Страхотно е“. И за да ви спестя чуденката какво е или не е, нека се опитам да ви помогна!

Старосел е магическо място, ако искате да се скриете от света. Най-добре ще го разберете, когато пристигнете там. Освен красивата гледка към Стара планина и малкото, почти обезлюдено селце точно преди комплекса, там няма нищо друго. Това обаче моментално губи значение, когато успеете да усетите спокойствието, което обгражда комплекса.

В района има Тракийски Култов комплекс, открит преди 16 години. За съжаление обаче скорошните природни бедствия и нехайството на (не)ангажираните организации са отговорни за рушенето му и за невъзмоността да бъде посетен.

Website
Локация
Подходящо за: бягство от града
Резервации: +359 897 87 09 08
Цена на нощувка: >90 лв
Посетено: Февруари 2015

Visited by:

Nina AlexanderNina

За комплекса
Старосел предлага всичко, от което човек се нуждае за да не му се налага да излиза. Разполага с ресторант, който е доста добър, винарна, която можете да посетите (трябва да резервирате предварително) и прекрасна СПА зона.

Винарната
Когато резервирате престоя си в хотел Старосел, непременно си направете и резервация за дегустация на 5 вина с Надежда. Тук можете да прочетете повече за преживяването ни с нея.

Стаите
Признавам си: обожавам старинния български стил, но и комфорта е задължителен. И именно това много ми хареса в Старосел. Когато направих резервация за апартамент с камина нямах ясна представа какво да очаквам, т.к. снимките на сайта им не са особено прекрасни. Страхотната изненада беше, че апартамента се оказа огромен и мнооооого удобен! Имахме всичко, от което се нуждаехме, което за щастие това включваше подготвена за палене камина! И няма да повярвате какво ми се случи, когато за първи път влязох в стаята: един паун кацна на парапета на терасата и гордо започна да се разхожда напред назад, сякаш за да ми каже, че съм влязла в дома му!

Важно е да се спомене също така, че хигиената беше безупречна и стаята беше постоянно топла, макар навън да беше минус 10 градуса. Интернет връзката беше с чудесно качество и непрестанно имахме топла вода в наистина удобната баня.

Имаше и няколко много странни решения що се отнася до стаите, и те бяха:

 • Закачалката беше поставена точно над огледалото, което е доста странно в ерата на селфитата…
 • Телефона в апартамента е поставен в спалнята вместо в дневната.
 • След като се настаниш, персонала само сменя хавлийте, но не влизат например да нагласят отново камината. Предполагам, че ако им се обадиш и ги помолиш ще го направят, но ми се видя странно решение.

Закуската
Поставям това като самостоятелен параграф, защото закуската е от изключително значение за мен. Хотел Старосел предлага закуска по меню със 6-7 различни опции, всички от които са вкусни. Намерих няколко притеснителни неща, които може и да са беззначни за вас, но лично аз бих искала да видя поправени при следващото си посещение.

 • Получавате една порция от закуската и ако искате втора, персонала постоянно ви предупреждава, че трябва да таксува. Всъщност това не е никакъв проблем (допълнителна порция е 2лв.) но могат просто да го напишат в менюто вместо да го съобщават постоянно;
 • Кафето им беше наистина ужасно и като за капак нямаше и прясно мляко. Аз страшно много държа на кафето си и това определено ме разстрои, още повече при все, че бяхме в селски район. Сухото мляко някак си не пасваше…
 • Никоя опция от менюто не включва айца. Аз съм упорита и знам какво искам сутрин, така че успях да се договоря да ми сервират бъркани яйца, така че съвета ми е да говорите със сервитьора си.
 • Една от опцийте на закуска беше мекици, но лично аз намерих за странно решението да не предлагат пудра захар с тях. Естествено ако си поискате обаче, ще ви донесат.

Ресторанта
Признавам си: ако ресторанта им беше в София, сигурно щях да съм редовен посетител. Особено ако има бнещо подобно на градината им, на която не успях да се насладя, но съм уверена, че ще е прекрасно място (летните маси бяха покрити с навес обрасъл в лози)! Хранихме се в този ресторант толкова много пъти, че се почувствахме у дома си, но пък и всичко беше наистина вкусно. Шопската им салата е чудесна: приготвена с наистина вкусни зеленчуци, а пилето им „Елегант“ и това със сирената (чието име забравих) бяха прекрасни. Ако се храните там непременно си поръчайте нещо с лимец: както наскоро ми казаха, това е възможно най-здравословното житно растение, т.к. не се поддава на генна модификация.

СПА зоната
Без съмнение това е една от най-хубавите СПА зони, които съм виждала. Има два минерални басейна: голям с по-ниска температура и перфектен за плуване (34 градуса) и по малък, чиято температура не помня, но определено беше доста топъл. Допълнителен бонус е, че малкия действа като джакузи, което обаче вие контролирате. Освен това има и по-малко вътрешно джакузи, парна баня, арома парна баня, сауна, вибромасаж и най-различни процедури. И да не забравяме, че всичко това се намира в прекрасен интериор, който ще ви накара да се почувствате като част от кралско семейство. Ако СПА изживяването ви харесва, със сигурност ще се влюбите в това място!

Какво ни хареса:

 • Прекрасна СПА зона с чудесна минерална вода!
 • Виното им и дегустацията на вино!
 • Спокойствието на мястото.
 • Храната в ресторанта.

Какво могат да подобрят:

 • Определено закуската – по-добро кафе и истинско прясно мляко са задължителни.
 • Соковете на закуска…
 • Недомислените елементи в стаята.

И още нещо. Сигурно съм идеалист, но когато видя, че в едно село е построено нещо подобно, някак очаквам бизнеса да се ангажира с подобряването на стандарта на населеното място. Не твърдя, че собствениците на хотела не го правят, но лично аз не забелязах индикация, че има нещо подобно…

Have your say

comments