Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

view sozopol santa marina

Нашия рейтинг:

Познато ли ви е онова прекрасно чувство в момента, в който приближаваш курорта в който ти предстои да отседнеш и още преди да си стигнал до стаята си,  знаеш, че си влюбен в това място? Именно такова беше усещането което имах, приближавайки Santa Marina Holiday Village в Созопол миналата неделя.

Първото нещо, което виждаш при влизането си в курорта е красивата сграда, в която се намира рецепцията. Прилича на една от онези картинки, които са типични за пощенски картички и филми! Стълбите водещи към входа на сградата са като цветна пътека от приказката „Цветята на малката Ида“, а ако погледнеш назад се открива невероятна гледка към Черно Море.

При влизането в приятно хладната сграда те обзема усещането за пълно спокойствие. Заедно с ключа за стаята си, получаваш и карта за комплекса – именно в този момент осъзнах колко огромно е това място!

Картата илюстрира добре всички удобства, които Santa Marina Holiday Village предлага, измежду които 5 басейна (!), няколко ресторанта, няколко бара и два частни плажа!

 

Santa Marina Map

Апартамента, в който ние бяхме настанени се оказа близо до сградата на рецепция, но дори и вашия да не е, това съвсем не е проблем. На ваше разположение са малки колички, винаги готови да откарат вас и багажа ви до вратата на стаята. Можете да използвате и частния автобус на курорта, който непрестанно обикаля маршрута си (ако случайно се изморите след дълга разходка).

Стаята ни беше на 4тия етаж (няма асансьори, така че може да ви се наложи да потренирате малко) и първото нещо, което направих влизайки в нея беше да се втурна към терасата за да видя гледката. Всеки който ме познава (или е чел нашия блог) знае, че Созопол е много специално място за мен. Моето първо пътуване в България беше на почивка в Созопол и независимо колко прекрасни места ще посетя, този курорт завинаги ще остане първата ми любов! Тази мисъл и гледката, която терасата ни разкриваше напълно спряха дъха ми! Предполагам че минаха 5 минути, в които стоях напълно неподвижна, без да мога да отроня и дума!

view from santa marina

Щастлива съм да заявя, че когато успях да се откъсна от гледката и да вляза вътре за да разгледам апартамента, той напълно оправда очакванията ми. Представляваше двуетажен разкош с напълно оборудвана кухня и дневна.

Стаите не са снабдени в безжичен интернет, а само с кабелен такъв (кабела за който трябва да вземете предварително на рецепция), но честно казано на кой му трябва интернет с такава гледка! Като човек който обича да пише и да прави снимки смятам това място за абсолютен рай!

Прекарахме следобеда разглеждайки курорта с неговата богата и тучна зеленина, а след като успяхме добре да се изморим се насочихме към частния плаж. И той не ни разочарова – открихме всичко, за което можехме да си помислим, включително плажен бар, комфортни шезлонги, душове и санитарни помещения. Мястото беше толкова перфектен завършек на уикенда, че ми се прииска да можехме да останем малко по-дълго. На следващата сутрин посрещнахме деня с чудесна закуска, сервирана до един от басейните, последвана от последната ни разходка в курорта. Натъкнахме се на множество семейства наслаждаващи се на удобствата на Santa Marina Holiday Village, някои от които със сладки малки кученца. Видяхме хора възползващи се от свежия морски въздух върху велосипедите си и много деца, заети със своите скейтборди по хълмистите пътеки на курорта.

Направих толкова много снимки, че не бих могла да побера всички тук, затова цялата колекция можете да разгледате на този линк от нашата Facebook страница!

Подходящо за: двойки, семейства (с домашни любимци)
За резервации: +359 55 020 200
Цена на нощувка: 100-200 лв
Visited on: 31/05/2015

Visited by:

Rebecca RichardsonРебека

Какво ни хареса:

  • ГЛЕДКАТА!
  • Прекрасен, напълно оборудван апартамент!
  • Голяма тераса
  • Красива обстановка
  • Спокойна среда
  • Изобилие от басейни, барове и ресторанти
  • Частни плажове с бар на всеки плаж

Какво може да се подобри:

  • Това място е рай – не бих променила абсолютно нищо!

Have your say

comments