Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

След като живях в България повече от 18 месеца, реших че най-накрая е време да посетя Слънчев Бряг. Повечето българи се цупят когато чуят името на курорта – спечелил си е вече репутация на място само за купони. Въпреки това обаче аз предпочитам да събирам лични впечатления и побързах да си резервирам няколко вечери на Слънчев Бряг където сама мога да разбера за какво става дума.

За първата си вечер се спрях на хотел Жерави, който се намира точно в центъра и буквално на самия плаж. Трябва да спомена, че макар да бях достатъчно смела да отида директно в центъра на Слънчев Бряг все още беше тихо – истинската лудница е през юли и август. Предварително бях отказала да си създавам прекалено големи очаквания за пътуването, но когато пристигнахме в хотел Жерави бях приятно изненадана. Рецепцията на хотела се оказа едно спокойно и приятно място, а през плъзгащи се стъклени врати се виждаше прекрасен басейн. Посрещна ни мила и приятелски настроена рецепционистка и макар да пристигахме по-рано от необходимото стаята ни бе подготвена само след няколко минути изчакване.

Следващата приятна изненада беше самата стая – огромна! В нея спокойно можеше да се настани семейство от 5 човека и на всеки да му е удобно! Имаше голяма тераса с гледка към басейна и морето, както и нещо като малка дневна (в същата стая) с удобни кресла, масичка и телевизор. Като бонус имаше и безплатен WiFi – позволи ми да оползотворя прекрасната стая и да свърша малко работа преди да се насоча към плажа. Това, което ме направи още по-щастлива беше голямата прекрасна вана в банята – беше голям бонус да мога да отпусна в топлата вода след славнително продължителното пътуване от София.

Както споменах басейна се намира точно до лоби бара и ресторанта и предлага дори и воден бар – няма нужда да губите време в разходки след като се настаните комфортно. Ако все пак искате да се раздвижите малко можете да се разходите от хотела до плажа. Като казвам малко наистина го имам предвид – разходката е около 30 секунди, но вярвам, че когато си на почивка и това се брои за упражнение. Плажа не е на хотела, така че ако искате да го използвате ще трябва допълнително да си платите за шезлонг и чадър, но цените от 8 лева на ден ми се сториха разумни.

След следобедните си разходки и кратката си почивка, решихме да изпробваме ресторанта на хотела за вечеря. Можете да прочетете за преживяването ни тук.

Много от хотелите в Слънчев Бряг предлагат пълен пансион, но в Хотел Жерави получавате закуска а вечерята е по-избор, което лично според мен е по-доброто решение. Говорейки за закуската тук – силно я препоръчвам. Избора беше огромен и включваше яйца, бекон, царевични закуски и още много. А и е наистина приятно да закусваш под галещите лъчи на слънцето с гледка към басейна.

Като допълнение към прекрасния басейн хотела разполага със стая за масаж, бюро за обмен на валута, лоби бар и моят любим панорамен бар на покрива. Бара има вътрешна част с маса за билярд, дартс и маса за тенис както и голяма тераса, която предлага най-прекрасната гледка над Слънчев Бряг. Прекрасно място за вечерните коктейли!

Като за първо посещение в Слънчев Бряг мисля, че избрах перфектното място и от сърце го препоръчвам на всеки, който търси хубав централно разположен хотел. Предполагам няма нужда да ви казвам, че не можете да очаквате тишина и спокойствие тук – Слънчев Бряг е посветен на бурните летни нощи и шумните забавления!

Подходящо за: двойки, семейства, бизнес
За резервации: +359 554 20300
Цена на нощувка: 80-200 лв
Посетено: 29 Май 2015

Visited by:

Rebecca RichardsonRebecca

Какво ни хареса:

  • Панорамния бар
  • Рецепция работеща 24 часа
  • Страхотен басейн
  • На плажа
  • Централна локация
  • Безплатен паркинг
  • Хубав ресторант
  • Голяма стая
  • Безплатен wifi

Какво могат да подобрят:

  • Мисля, че екипа на хотел Жерави са свършили перфектна работа и са направили мястото наистина удобно и приятно. Прекарах прекрасно и не ми идва наум нищо друго, което би могло да направи прекарването ми по-добро.

Have your say

comments