Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Скрит в планината Витоша се намира този прекрасен и уютен ресторант. Спирка за планинари или просто усамотено място за онези, които искат да избягат от шума на града. Това е едно чудесно място, на което можете да се насладите на гозбите , приготвени така ,че напомнят по-скоро вкусна ,  домашно приготвена храна, а като бонус сте обградени от красивата природа на планината.

Посещавала съм това място два пъти – първия път беше през зимата след продължителна разходка в планината. Спряхме тук за топла супа и се настанихме вътре в семплия, но комфортен ресторант. Беше твърде студено, за да седнем в градината, но изглеждаше прекрасна, цялата покрита със скреж.

Втория път беше лятна вечер, около 9 часа след поредната ни дълга разходка и приятните за окото гледки на София и  Софийската Телевизионна кула. Когато пристигнахме, ресторантът изглеждаше затворен, но главният готвач ни видя и ни покани вътре. Тази  мила жена забрави , че е приключило работното ѝ време и приготви специално за нас най-вкусните кебабчета и кюфтета със салата, хляб, лютеница и бира. А ако искате да се насладите на красотите на планината и да поседите на маса навън, е по-добре да го направите в  късния следобед, когато планинският въздух все още носи свежест и хлад и не е станало студено. Вечерите там, дори и летните, могат да бъдат доста студени, така че ако смятате да останете до късно, вземете си яке!

Надяваме се Хижа Планинец да ви хареса! Непременно ни разкажете за преживяването си в коментарите по- долу!

Какво ни хареса:

  • Толкова е спокойно със свежия планински въздух

Какво могат да подобрят:

Нашия рейтинг:

+359 (0) 892 966 393
Планина Витоша
Цена за един: 10 лв
Подходящо за: бягство от града
Website
Последно посетено: Октомври 2014

Reviewed by:

Rebecca-RichardsonRebecca

Have your say

wonderful comments!