Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

В София има много нощни клубове, но ако сте толкова претенциозни към музиката и атмосферата, която търсите, колкото съм аз, може намирането на правилното място за нощни забавления да ви се стори доста трудно. Търсенето на перфектния клуб ми отне доста време, но мисля, че най-сетне го открих и то съвсем случайно.

На 4-ти юли, петък, аз и сестра ми бяхме поканени на питие от няколко приятели американци, които живеят тук. Откровено казано не бяхме в настроение, но в същото време щеше да е доста грубо от наша страна да откажем да излезем и да уважим националния им празник. Затова се нагласихме, облякохме красиви дълги рокли и излязохме.

Идеята ни беше да се присъединим за малко и след около час и половина да се приберем и да се наспим, тъй като бяхме планирали доста неща в събота и трябваше да станем в 8 сутринта, за да успеем с всичко. Малко след като се срещнахме с американските си приятели в един бар обаче, някой предложи да отидем в Библиотека. До този момент вече познавахме Once upon a time кафенето, принадлежащо към цялото, наречено “Once upon a time… Biblioteka”, но само бяхме слушали за клуба, затова помислихме и в крайна сметка решихме, че няма да се забавим кой знае колко повече, ако отидем за малко, колкото да видим клуба и след това се завърнем към програмата, която си бяхме направили.

Малко след полунощ всички се озовахме на вратата на клуба, който се помещава в задната част на Националната библиотека, откъдето произлиза и името му. Като всеки друг клуб наоколо и този има вход, който е 10лв на човек без консумация. Прекрачвайки прага на вратата, пред нас се разкри място, което изглеждаше като от филм на Марвел. Интериорът е наистина впечатляващ – комбинация между магия и класа.

След специалното антре влязохме във фактическата част на клуба, която представлява огромна зала с множество маси и сепарета и предостатъчно място за танцуване. Партито беше вече започнало и хората очевидно се забавляваха.

Вярвам, добре познавате това странно усещане на дискомфорт, което всеки изпитва в момента, в който влезе в клуб и как обикновено отнема известно време преди да се отпуснете достатъчно, за да започнете наистина да се забавлявате, нали? Нещото, което ме накара да се влюбя в Библиотека беше, че въпреки че не бях с най-подходящото облекло за танцуване, музиката и цялостната атмосфера на това място много бързо ми създадоха доброто настроение за купонясване.

Всички хора там изглеждаха много приветливи, сякаш някой ги беше накарал да подпишат заповед, че влизайки там, ще се държат добре с останалите. Бяха приятелски настроени и видимо заинтересовани единствено от доброто си прекарване. Ако някога сте попадали в подобна ситуация, идеално знаете за какво говоря.

Музиката беше уникална комбинация на популярните песни от всички възможни стилове и старите хитове, които никога не умират, а диджеят беше доста добър и с лекота поддържаше високото настроение на посетителите. Ако трябва да съм максимално честна, той беше толкова добър, че 5 минути след като бяхме влезли, вече се раздавахме на дансинга. Благодарение на всичко, което този клуб представлява, бързо забравихме, че събота сутринта трябва да сме в пълна кондиция и около 4 сутринта буквално подскачахме по дансинга и се наслаждавахме на купона.

В крайна сметка прекарахме една невероятна вечер. Дори след като успяхме да поспим само 3 часа и изкарахме целия следващ ден на крак, събота вечерта, тотално изнемощели, все още не съжалявахме, че се отказахме от съня си, за да останем в Библиотека почти до края на партито. Така че, ако искате да си прекарате наистина добре и да не съжалявате за нищо впоследствие, ви препоръчвам да изберете този клуб.

С нетърпение очаквам да чуя за вашите преживявания в Библиотека 😉

Have your say

comments