Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Image-not-available

„Орфей“ е нашето генетично наследство. „Орфей“ означава магнит на светлина.

ЕЛЕНА БАЛАРСКА: „Орфей е първият посветен адепт“

„Орфей“ създава светилището в Делфи и го украсява с гениалната си мисъл: „Познай себе си и ти ще опознаеш Вселената и Боговете!“

Отчистителните и заклинателни формули, създадени от „Орфей“ в книгата му „Посвещение“ са използване от Платон и Питагор.

Швейцарският класически филолог Бьолме: „Особената заклинателна поезия се използва от Омир и Хезиод.“

„Мой Бог е Любовта!“ – Пее и плаче „Орфей“, а това е ядката на Орфеевото учение. Раят и Адът са в човешкото сърце. Раят е човешката Любов, а Адът е невъзможността да обичаш.“

От 13ти до 8 век. пр.н. е Орфическият период в световната литература, а Орфеизмът е топлият Гълфстрийм, променил номадска Европа.

500г. се говори и пише за „Орфей“ и неговото сияние, дал името на Европа и така тя се е докоснала до чистата човешка Любов, до музиката, книгите, лекарствата и езотеричните знания.

Потомци на Рьорих идват от Индия за да видят родопската природа дарила на света „меката светлина на любовта“ , чрез идеите на Орфей и неговата музика на обичта.

Платон в „държавата“ : „Жреците са разполагали с купища книги на Музей и Орфей, по които са извършвали обредните тайнства.“

Най-известият ученик на Орфей – Питагор е учил младите жреци в Делфи да „Плуват в светлината на Орфей“ т.е да виждат с вътрешните си очи.

Нобелистът Херман Хесе : „Поезията му създава магическо пространство“ , „Всеки човек е център на Света“, „Орфей търси хората деца, които носят в себе си съкровищата на сърцето“.

Хераклид в тритомният си труд пише за музиката на траките : „Орфей никому не е подражавал, защото е нямал предшественици!“

Холандският философ – Хари Салман автор на книгата „Изцелението на Европа“, при първото си гостуване в България казва : „Орфеевите тайства са били ритуали за пречистване на душата. По време на Орфеевите мистерии е бил образуват елита на просветените“.

Учителят възприема пентаграта на „Орфей“ , онаследява родопската пентатоника и ги доразвива в магическият танц Паневритмия, за да хармонизира човешката душа с природата и космоса.

Учителят казва: „Ние българите, сме дали духовен кредит на Европа ! Духовният кредит това е Орфей и Орфеизмът, квинтесенцията на който са наследили богомили и като искри са се разпръснали в Европа, за да породят Ренесанса“.

Прометей открадна огънят от боговете за да го дари на хората. Орфей приема „музиката на небесните сфери“ за да я дари на хората. Така огънят е стопля от вън, музиката те стопля от вътре, а музика до огън е великото завещание на Орфей – върховното преживяване – Медитация.

Have your say

wonderful comment(s)!