Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

ViliMalina

Нашият рейтинг:

В навечерието на 2014 година имах късмета да се намирам във вилно селище Малина в Пампорово с няколко много добри приятели.

Търсехме уютна хижа в планината където бихме могли всички да отседнем заедно и когато открихме снимки на живописните къщурки на Малина, покрити със сняг, бяхме абсолютно запленени! Селището е с чудесно местоположение – на пешеходно разстояние от ски училищата.

Когато пристигнахме се регистрирахме на рецепция, която също като останалите къщички е прекрасна, малка планинска вила и бяхме насочени към номер 14а – хижа за четирима. След кратка разходка вече бяхме на входната врата! Вътрешността на хижата беше семпла, но топла и уютна. На долния етаж имаше малка дневна с канапета и масички, кухня и баня. В дневната имаше отоплителни уреди, които я поддържат топла, но банята беше доста студена. Водата е достатъчно топла, но влизането под душа и излизането от него са предизвикателство, така че препоръчвам да се научите да се обличате за 5 секунди или да тичате бързо по хавлия.

За да се качите на втория етаж, трябва да се покатерите по доста стръмни стълби, които дори за мен бяха предизвикателство (особено след 3-дневното ми ски преживяване). Тук можете да прочетете повече за моите първи уроци по ски. На втория етаж има две спални с достатъчно място точно за две легла, но не и особено много пространство около тях.

Закуската беше включена в цената и изключително вкусна! Голям избор, включващ яйца, различни месни деликатеси, салати, пресен хляб и сладкиши. Ресторантът, в който се сервира закуската, е голяма дървена хижа (следвайки концепцията на цялото място), отоплена от камина с горящи дърва.

Резервирахме си и Новогодишната вечеря, която за Българските стандарти е доста скъпа (около 100 лева на човек), но останахме наистина доволни и според нас си заслужаваше. Сервираха ни меню от 6 различни ястия, придружено с по бутилка червено вино на човек плюс безалкохолни напитки и ракия. Получихме и бутилка шампанско, което да отворим на връх Нова година. За съжаление не беше най-вкусното шампанско на света и аз лично предпочетох да се придържам към виното. Имаше различни изпълнения, които да ни забавляват, както и Ди Джей, който да се увери, че танцуваме. Точно в 12 по традиция имаше фойерверки и трябва да призная, че бяха организирани много професионално!

Останахме много доволни от престоя ни във вилно селище Малина и със сигурност бих се върнала там, а и горещо го препоръчвам за зимна почивка. Знам, че комплексът работи и през лятото, но за мое голямо съжаление все още не съм имала възможността да го посетя. Сигурна съм обаче, че би било чудесно преживяване, а вероятно и цените биха били значително по-ниски 🙂

Website
Местоположение
Подходящо за: ски почивка
Телефон: +359 888 137 007
Нощувка на човек: 50 лева
Visited on: dd mm yy

Visited by:

Rebecca-RichardsonRebecca

Какво ни хареса:

  • Мястото е изключително красиво
  • Разкошна закуска
  • Уютно и перфектно (особено за група приятели)

Какво могат да подобрят:

  • Могат да затоплят малко и банята.

Have your say

comments