Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Dextrophobia Rooms

Dextrophobia Rooms, един невероятен час!

Когато за първи път чух за това интересно място в София, на което те заключват в стая и ти трябва да отгатнеш как да излезеш веднага ми стана интересно. Никога преди не бях опитвала от този тип игри и не исках да пропускам възможността да пробвам. И така, веднага се свързахме по имейл с Dextrophobia Rooms за резервация и се оказа, че списъка на чакащите е за 2 месеца напред! Естествено това запали любопитството ни още повече, така че направихме резервацията си и търпеливо зачакахме.

Можеш да влезеш в играта с отбор от 2ма до 5ма човека и идеята е, че след като те заключат трябва да решиш пъзел от последователни загадки за да излезеш. Нямах никаква представа какво да очаквам, но задачите се оказаха предизвикателни и в никакъв случай лесни. Естествено не мога да ви кажа какво направихме за да излезем, но ще ви кажа, че трябва задължително да работите като екип и да мислите извън стандартните рамки.

Секундата, в която таймера се включи вече бях напълно потопена в играта! Времето мина невероятно бързо и всички ние много се забавлявахме! Групата ни беше от 5 човека, което се оказа добра идея: всеки от нас допринесе много за решаването на загадката. Лично аз смятам, че е по забавно с повече хора, но ако наистина искате предизвикателство, може да пробвате само с още 1 човек.

Няма абсолютно нищо плашещо и ако искате, можете да излезете по което и да било време. Член от персонала им непрекъснато наблюдава и слуша всичко, което се случва в стаята.

Когато резершираш можеш да избереш дали искаш играта да е на български или на английски, което определено беше добре защото аз нямаше да се справя, ако всички подсказки бяха само на български език.

Имаш един час да решиш пъзела и да излезеш от стаята и ако не успееш – губиш играта. Естествено състезателния ни дух ни притискаше да се справим бързо, но определено не успяхме да изпреварим времето. Завършихме точно една секунда преди да ни изтече времето! Аз щях да се разплача вероятно ако не бяхме успели: толкова много се старахме! Попитахме какъв е рекорда и ни казаха, че е под 30 минути, за което чистосърдечно поздравяваме отбора!

Още се чувствам развълнувана от преживяното и бях особено щастлива да чуя, че Dextrophobia Rooms скоро ще имат второ ниво! Веднага ще го резервираме!

Цената за група от 5 човека възлиза на 21 лева на човек. За по-малки групи цената е леко по-висока на човек (екип от двама е по 30 лева всеки).

Не бих могла да препоръчам по-горещо това преживяване, така че ако търсите нещо различно в София веднага резервирайте и после се върнете да ни кажете какво мислите и за колко време сте се измъкнали!

Успех!

П.С. Като доказателство, че се справихме, ще намерите сайта ни изписан на стената на ставата в стаята на победителите 😉

 

Have your say

comments