Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Snowman Lake

Симеоновските езера, Национален Парк Витоша

Понякога ти се иска да избягаш от града и да се насладиш на малко природни красоти. Днес реших да поема по краткия път от квартал Симеоново, до Симеоновските езера. Ако не сте чували за тях, има 4 малки красиви езерца, скрити във Национален Парк Витоша. Още едно скрито Българско съкровище.

До Симеоново се пътува лесно с кола или автобус, а пътя до езерата отнема около 30-40 минути в зависимост колко бързо се движите. Само се насочете към планината от последната спирка на автобус 67 (където също можете да паркирате колата си). Улицата, по която трябва да се движите се казва Витошки езера и именно от нея трябва да се се отклоните към гората. Следвайте този път докато стигнете до малък дървен мост. След като го преминете завийте наляво и се движете по дясния бряг на реката. Продължете да се движите и ще видите 2 малки езера от дясната си страна. Ние се разхождахме бавно защото днес всичко беше покрито със сняг и лед, но това правеше картинката дори ище по-красива. Ако искате да продължите по-далеч от езерата, следвайте жълтите табели, които ще ви изведат до хижа Алеко (зоната, в която се намират ски центровете на Витоша).

 

Езерата са изкувствени, но водата, която преминава е от Симеоновската река и те са наистина добре поддържани. През лятото можете да се отпуснете на пикник пейките или шезлонзите, които са разположени около езерото и от които можете да се наслаждавате на прекрасните гледки. Зимата можете да се забавлявате дори още повече ако си вземете шейна или си направите снежен човек, както ние направихме днес.

Това е една прекрасна разходка, на която можете да се насладите със всеки. Днес видях много семейства с малки деца на шейни, възрастни двойки на бавна разходка, групи младежи замярващи се със снежни топки и хора разхождащи кучетата си.

Като бонус на път за Симеоново ще видите прословутата къща охлюв. Тя не е точно туристическа атракция, т.к. е частен дом, но можете да спрете и да си направите снимки в района около нея.

Have your say

comments