Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Two Glasses Of Red Wine

Свети Валентин в България: подай ми виното!

Повечето хора по света познават 14ти февруари като деня на Свети Валентин. Независимо дали ни харесва или трудно го изтърпяме, не можем да го избегнем. За двойките, които обичат романтиката и се наслаждават на възможността да се поглезят един друг Св. Валентин е чудесен шанс. Можеш да заведеш любимия си на вечеря със свещи, да подариш нещо мило или секси или просто да го/я обсипеш с любов. Ако обаче не си в подобна връзка или пък с партньора ти не сте привърженици на този тип демонстрации, Св. Валентин може да бъде дори дразнещ. И именно затова е прекрасно да си в България на 14ти февруари – защото можеш да избереш да празнуваш Трифон Зарезан и празника на виното! Така е вече доста по – добре!

В България имаш избор между това да се потопиш във масовата вълна от любов и да подаряваш цветя и бонбони или да почетеш Трифон Зарезан като един истински горд българин.

А как празнуваш Трифон Зарезан и празника на виното? С много вино разбира се! Има различни легенди около историята на този свещеник (Трифон Зарезан), но според мен това, което го прави най- интересен е мистерията около неговата личност. И разбира се най- очарователния ритуал на този празник е „зарязването“ на лозите!

Лично аз никога не съм била особен привърженик на Свети Валентин и когато след пристигането ми в България разбрах, че мога да избера вместо него да празнувам празника на виното бях извън себе си от радост. Няма ли да е грубо ако след като вече живея тук не почета именно местния празник с няколко чаши прекрасно българско вино!

Ако отдавна не сте опитвали такова, то непременно се насладете на вкуса му. Интересно беше за мен да науча, че България е била петия най- голям вино производител в света, но падането на комунизма се е отразило лошо на този пазар и той все още не е напълно възстановен. А тук през 2013 година са произведени над 200 милиона литра вино, които са поели по пътя си из целия свят! Освен това в България има чудесни винарни, някои от които възнамеряваме много скоро да посетим.

И така, като завършек нека предложа следното: ако сте влюбен, но искате да почетете и българската традиция, комбинирайте ги! Подарете бутилка прекрасно българско вино на любимия човек! Ако ли пък не – просто поглезете себе си с една такава!

Наздраве!


Have your say

comments

Rebecca Richardson

Ребека е пътешественик по душа от Лондон. Преди да пристигне в България е живяла и работила в Дубай и на Карибите. След като се влюбва в нашата държава се ражда идеята да сподели красотата на мястото чрез сайта Eat Stay Love Bulgaria. Тя е винаги готова да пробва нещо ново и обожава да разказва за приключенията си, така че очаквайте да видите разкази за уроци по ски, модерни барове, а защо не и за скай-дайвинг!