Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Summer Resorts

Българското лято

България има невероятно красиви плажове и морски курорти. Летните температури варират между 30 и 40 градуса, поради което страната ни е една от най-привлекателните дестинации за летни почивки на разумни цени. Макар много българи вече да избират да пътуват в чужбина, хубаво е да отделим внимание и на нашите курорти, които са оценявани предимно от чужденците, пътуващи насам 🙂

Слънчев бряг

Панорамна снимка от плажа на хотел Дюни, Слънчев бряг

Това е най-познатия сред чужденците курорт в България и не случайно. Наскоро дори английска телевизия го представи като Ибиза на Балканите! Има много барове, предлагащи евтини питиета, така че подгответе се да спите цял ден и да купонясвате по цяла нощ, ако сте се насочили към Слънчев бряг! Намира се само на около 25 минути от Бургаското летище и ако живеете в чужбина, знайте че има безброй възможни полети, предлагани от нискобюджетните авиолинии, а ако пътувате от София – това са приблизително 425 километра (тоест, около 4 часа).

Созопол

sozopol-beach

Созопол е диаметрално противоположен на Слънчев бряг. Тих и красив български град с богат избор от романтични ресторанти и барове. Представете си разходка по слабо осветените калдъръмени улици, спирайки да си купите сладолед и да се нагледате на огромното количество от дрънкулки и сувенири, изложени от местните търговци. Съвсем възможно е да усетите как се отнасяте в друг век, гледайки красивите старинни сгради. Поспрете се за чаша българско вино, седнете някъде да се насладите на шума на вълните, нежно разбиващи се в скалите, затворете очи и си спомнете, че се намирате в България! Созопол е само на 30 км от Бургаското летище и предлага огромен избор от хотели или хотел-апартаменти на достъпни цени и близо до плажа.

Несебър

Nessebar, Bulgaria

Близо до Созопол, в Бургаската провинция ще откриете Несебър – един красив старинен град. Сгради от 18ти век, останки от крепостни стени и тесни калдаръмени улички, пълни със старомодни магазинчета, продаващи сувенири от местни артисти. Това е едно от местата, които всеки задължително трябва да посети!

Изгубете се в богатата история на Несебър и се насладете на уникалната атмосфера на това магическо място!

Лозенец

Lozenets Beach Resort Bulgaria

Ако сте привърженици на тихите плажове със златен пясък, то вие ще се влюбите в Лозенец! Той е малък и спокоен, но изобилства от приятни барове и ресторанти, където можете да се насладите на заслужена почивка! За любителите на спорта, има училища по сърф и планински екскурзии с колелета, така че в никакъв случай няма да ви е скучно в този красив курорт! Лозенец се намира на около 60 км от Бургаското летище.