Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Ходенето на ски не трябва да е скъпо удоволствие!

snowboard bulgariaЗнаехте ли, че България е една от най-евтините дестинации за зимни спортове в Европа? С трите си популярни курорта – Банско, Боровец и Пампорово се състезаваме с много европейски държави както по качество на услугата, така и по цени. За живущите в София на разположение винаги е планината Витоша, която освен летен хлад, предоставя и ски писти през зимата!

Няма никакво значение дали сте начинаещ или експерт- опции има за всички! Можете да наемете ски обурудване за по-малко от 30 лева на ден, а частните уроци ще ви струват около 40 лева на час. Какво чакате още? Резервирайте си място и започвайте да опаковате багажа!

Банско

Skiing in Bansko

Банско се конкурира със зимни курорти във Франция и Швейцария поради отличните услуги, предлагани там и добрите цени. Намира се на около 160 км от София и има около 75 км писти и14 лифта, а обслужваната от лифтове зона се издига до над 2600 метра надморска височина. Вертикалното спускане е около 100 метра до базата на Бандеришка поляна, а след слускане на около 1600 метра можете да стигнете до града. Докато сте в Банско, не пропускайте да посетите Баня – намира се само на около 5 км и е добре позната заради 27-те си топли минерални извора. Ако се справяте с английския, Bankso Blog е чудесно място, на което да се запознаете с последната информация за Банско и околностите му.

Пампорово

Пампорово е на около 260 км от София и 85 км от Пловдив. Там вали сняг около 150 дена през годината, но освен това е и много слънчево! По- малко натоварено е с туристи отколкото Банско, но има голям избор от писти и вероятно е най-добрия избор, ако сте начинаещи или ако просто не обичате навалиците. Снабдено е с 25 км ски писти и 38 км cross-country ски пътеки, обслужвани от 18 лифта.

Боровец

Skiing in Borovets

Боровец е най-старият български ски курорт и се намира на около 73 километра от София. Перфектен е именно за жителите на столицата, които искат да избягат за кратък или дълъг уикенд. Курортът предоставя 58 км ски писти, като най-голямата от тях е 12 километра. Има доста голямо разнообразие както от ски писти, така и от инструктори.

Витоша

Skiing in Vitosha Mountain, Sofia

Ако живеете в София и искате да отидете на ски някъде наблизо, идете на Витоша! Витоша предоставя на любителите на зимни спортове 29 км писти, най- дългата от които е 5км. Имайте предвид, че карането на ски на Витоша е привилегия за напредналите. Няма зелена писта за начинаещи – има само червена и черна, така че сте предупредени!