Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Plane-taking-offИма четири основни летища в България и всички те са много добре свързани с различни дестинации в Европа и света.
Най-популярните нискотарифни авиолинии с полети от и към тези летища са Wizz Air и Easy Jet. А ето и официалния сайт на Българските авиолинии: https://www.air.bg/.

Софийско летище – SOF 

Софийското летище е удобно разположено на около 5 км от центъра на София. Има два терминала на разстояние от приблизително 3 км един от друг. За безопасност летището има подписан договор с местна фирма за таксиметрови услуги (OK SUPERTRANS).Тази фирма предоставя една много ценна услуга – можеш да им се обадиш предварително (ако знаеш от къде и до къде ще пътуваш) и да ги попиташ за ориентировъчна цена на маршрута! По този начин ще си сигурен/а, че шофьорът няма да те излъже, защото както всички знаем – на такситата около летищата не винаги може да се вярва. Въпреки всичко е добре да знаеш, че пътят от летището до центъра би трябвало да ти струва между 10 и 15 лева в зависимост от трафика и отдалечеността на дестинацията.

Междувременно, ако нямаш много тежък багаж, можеш да използваш и градския транспорт- автобуси с номера 84 и 384 минават през спирките на всеки 10 минути. Ако решиш да пътуваш по този начин, не забравяй да вземеш и билетче за багажа си, ако той е по- голям от 60/40/40 см.

Летище в Пловдив – PDV 

Пловдив е вторият по големина град и ако се прибираш от чужбина, за да караш ски зимата (или пък искаш да пътуваш със самолет от Варна до там) това би бил най-удачния ти избор. Именно това летище е с най-голяма близост до Банско и Пампорово.

Летище в Бургас – BOJ 

Бургаското летище е най-близо до Слънчев бряг и е разположено на 10 километра от центъра на Бурас.

Летище във Варна – VAR 

Ако си българин или българка, който живее в чужбина и искаш възможно най-бързо да се добереш до красивата Варна и българското Черноморие знай, че Варненското летище е само на 7 км от града!