Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Interview In Sofia With Gabriel

Интервю с един англичанин от мексикански произход в София

Когато срещнах Габриел Себалос в София – мексиканец, който сега живее в Англия и пътува по света, набирайки студенти за университета в Бирмингам, бях наистина любопитна да разбера какво мисли за България.

Той за щастие се съгласи да ни даде едно интервю и една октомврийска вечер Нина, Ели и аз се срещнахме с Габриел в Beso, поръчахме му чаша ракия и започнахме да го заливаме с въпроси.

[hr]

Момичетата от ESLB: Добре дошъл в София, Габриел! Това първото ти идване ли е?

Габриел: Това всъщност е третото ми посещение- дойдох за първи път през април 2014, след това юли същата година и ето ме отново тук през септември.

Момичетата от ESLB: Когато за първи път пристигна тук имаше ли някакви очаквания за България?

Габриел: Бил съм преди това в Словения, също така и в Русия, и в Румъния 5 пъти, харесвам славянската култура и имах обща представа какво мога да очаквам. Знаех, че е красиво, с интересна култура и много история, но когато мой приятел ме разведе из София наистина надмина очакванията ми. София има много дух и е всъщност доста бохемско място.

Момичетата от ESLB: Бохемско? Наистина ли?

Габриел: Да, моите приятели харесват доста алтернативни места, като например Flip Flop Bar  и Хамбара, където е много приятно, изцяло осветено със свещи и пълно с интелектуалци и писатели. А и Чевермето- традиционния български ресторант до НДК.

Момичетата от ESLB: Изглежда ти познаваш доста места, може би трябва да ни разведеш наоколо! Значи София ти харесва?

Габриел: Да, разнообразна е, храната е наистина фантастична, а хората са топли и отворени. Всъщност, абсолютно надмина очакванията ми!

Момичетата от ESLB: Случва ли ти се хората във Великобритания да те разпитват относно България?

Габриел: В Англия няма много информация за България- всъщност повечето медийна информация е негативна. Когато дойдох тук на изложение с колеги, те бяха удивени. Всички установиха, че тук е много по- приятно отколкото са очаквали. Сега всички те харесват България и всеки иска да поеме този регион в работата. България е чудесна изненада- едно скрито бижу!

Момичетата от ESLB: Трябва ли според теб да запазим бижуто скрито?

Габриел: Най- вероятно да! България трябва да привлича правилния тип туристи- такива, които биха оценили историята, културата и природата. Онези, които отиват само в Слънчев бряг, изпускат много!

Момичетата от ESLB: Би ли препоръчал София за почивка в града?

Габриел: Категорично! Има голямо разнообразие от ресторанти, интересни места, хубави паркове и същевременно не е отдалечено от природата и планините. София в бъдеще ще бъде място за фестивали- ще привлича много хора!

Момичетата от ESLB: Посещавал ли си други български градове?

Габриел: Бил съм в Пловдив- прекрасно е! Има качествени ресторанти и страхотен нощен живот! Допълнителен плюс за България е, че жените са много красиви. Аз съм с латино произход и ми е позволено да го кажа. Наистина живеете в удивителен град!

Момичетата от ESLB: И ние така мислим! Ти ни каза, че набираш студенти за университета в Бирмингам- има ли разлика според теб между българските студенти и тези от други държави?

Габриел: От това, което съм видял, българските студенти наистина търсят начин да натрупат опит, който да им помогне в бъдещите им кариери. Те са трудолюбиви, държат се професионално и постигат отлични резултати. Качеството на образованието в България е много добро! Изобщо не им е трудно да се адаптират към обучението в Англия. Освен това говорят много добър английски и обикновено правят доста сериозно проучване при избора си на университет.

Момичетата от ESLB: Това е чудесно! Габриел, благодарим ти много за отделеното време и се надяваме да се насладиш на престоя си в София! Наздраве!

[hr]

Да се срещнем с Габриел и да чуем, че и той обича България колкото и ние, беше много приятно за нас! С нетърпение очакваме следващата среща!

Благодарим ти Габриел!

 

interview in sofia with Gabriel

 

Габриел Себалос е от Мексико и живее във Великобритания през последните две години. Той е регионален мениджър за Средния Изток и северна Африка, Европа и Америка към университета Бирмингам.

Have your say

comments