Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

The Castle Of Ravadinovo

Замъкът в Равадиново

The Castle of Ravadinovo

The Castle of Ravadinovo

Това може и да прилича на магическо място от приказките, но можете да намерите това невероятно кътче само на няколко километра от Созопол. Нарича се “Замъкът в Равадиново”

Ние попаднахме на него съвсем случайно, лутайки се леко загубени в улиците около Созопол. Тогава съзряхме кулите в далечината. Любопитството ни подтикна да се приближим, за да разберем какво е това.

На портите на замъка платихме такса от 10 лева и ни пуснаха да разгледаме.

По времето на нашето посещение замъкът беше в ремонт и както разбрахме – така е било последните 20 години. Това е огромен проект и въпреки че се работеше все още по него, то пак си остава едно от най-красивите и романтични места, които съм посещавала!

The garden of the castle in Ravadinovo

The garden of the castle in Ravadinovo

 

Пейзажите са прекрасни, а атмосферата е ведра и приятна. В някой горещ летен ден можеш просто да седнеш до езерото, съзерцавайки плавното приплъзване на лебедите по повърхността на водата и да слушаш песента на птиците. Това в действителност е едно от местата, на които можете да се отпуснете психически.

В Замъка можете да намерите и винарска изба, където да опитате традиционното българско вино, ако сте достатъчно смели да слезете по стръмните стълби, които водят натам!

Посетих мястото преди доста време, но нямам търпение да се върна отново и да видя промените, които са направени! Можете да разгледате повече снимки на тяхната Фейсбук страница!

.

Have your say

comments