Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Amazing-colorful-wine-glasses-at-Plovdiv-wine-festival

Винария Пловдив – фестивала на виното

Какъв е най-добрия начин да оползотворите една снежна неделя през март? Да пийнете наистина хубаво вино в приятна атмосфера разбира се! Тази една специфична неделя имахме късмет – беше деня на Винария Пловдив – най-хубавия винен фестивал в България, а и най-големия на Балканите. Фестивала се организира всяка година в сградата на Международния Пловдивски Панаир. Тази година, 2015, Винария отвори врати за посетители от 1ви до 8ми март.

Предполагам, че ако не сте посещавали винен фест в България е възможно да си представяте няколко винарници, събрали се на едно място в опит да продадат виното си на посетителите. Оказва се, че всъщност събитието е насочено предимно към дегустацията на различни сортове. Като бонус имате възможност да разгледате и множество машини, които се използват за производството на вино, както и да научите подробности за процеса.

Входа за изложението беше 3 лева и след като влезете, можете да посетите абсолютно всеки щанд – навсякъде предлагат дегустация на различните си вина (и някои са доста щедри в наливането). Това в общи линии означава, че е възможно да прекарате целия следобед опитвайки всевъзможни български вина срещу само 3 лева. Внимавайте обаче да не ви се замае главата. Ако сте истински любители на виното, това е една перфектна възможност да се запознаете с подробности относно регионите, в които се произвежда виното, реколтите и още много подробности.

Ако нещо ви е харесало безкрайно много можете да се възползвате от магазина на изложението – там можете да си купите от всяко едно от вината. Избора никак не е лесен (те наистина са много хубави), но ще бъдете приятно изненадани от цените. Абсолютно разкошни вина се продават на по 5 лева бутилката, а за по-претенциозните се предлагат и висок клас вина, както и няколко други вида алкохол.

Ако по време на Винария се намирате близо до Пловдив непременно посетете изложението – това е прекрасен вариант да се запознаете с много български марки вино и да си спестите време в супермаркетите в последствие.

Have your say

comments