Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Korali Pool And Spa Complex,swimming Pool, Pancharevo, Bulgaria

Басейн и спа комплекс Корали

Открихме плувен басейн и спа Коралите при една от разходките ни до Панчарево миналата година, но нямахме възможност да го посетим. Именно по тази причина наистина исках да отида това лято и преди около две седмици най-сетне успях! Отвън мястото изобщо не изглежда привлекателно и определено би могло да спечели от един освежителен ремонт, но когато се пъхнете в топлата минерална вода, моментално забравяте за това.

Какво ни хареса:

  • Температурата на водата. Водният минерален извор при Панчарево изкарва вода с температура 49 ˚C, но хората, работещи на басейна казват, че водата в него се охлажда до около 37˚C.
  • Два плувни басейна. Въпреки че не е забранено за децата да влизат в големия басейн, той може да се окаже прекалено дълбок за някои от тях, затова има по – малък басейн, в който те могат да плуват спокойно и да си играят.
  • Водния бар. Доста е приятно да можеш да си вземеш питие без да излизаш от водата. Там можете да си поръчате дори храна и сладолед!
  • Пространството. Макар че имаше доста хора когато отидохме, не стана навалица. Можете да използвате шезлонгите или пък да си донесете хавлия или одеало за пикник и да се настаните на тревната площ до басейна.
  • Гледката. Басейн и Спа Комплекс Корали се намира точно до езерото Панчарево и макар оградата наоколо да не е много красива, гледката към самото езеро спира дъха!
  • Цената. Повечето хотели в София имат отворен басейн (не затоплен), на който можете да влезете дори и да не сте гост на хотела за около 25- 30 лева на ден. В Корали можете да се наслаждавате на ползотворното влияние на минерална вода, естествено топла за около 10 лева на ден (цената може да варира леко според сезона).

 

Какво може да се подобри:

  • Както казах в началото, мястото определено би се подобрило след един освежителен ремонт. Не очаквайте 5 звездно преживяване и лукс. Предлагат доста обикновени душове и стаи за преобличане.
  • Водния бар. Наистина е удивително да можеш просто да се изкачиш на стол както си в басейна и да си поръчаш кафе или чай, но за съжаление там предлагат и храна. Има някои хора, които предпочитат да си хапват сандвичите с кюфте директно в басейна. Бях ужасена наблюдавайки един господин, който размяташе бирата и хартиената си чиния с огромен хот-дог точно над басейна – непрестанно си мислех, че може да го изтърве и после ние ще трябва да плуваме в храната му.
  • Няма възможност да се скриеш, ако започне да вали. Няма дори и малка тента. Разбира се, прекрасно е да се наслаждаваш на свежия въздух и дори плуването в дъжда може да е забавно, но лошото е, че принадлежностите ти могат да се намокрят.
  • Няма шкафчета. Трябва да разнасяш всичките си принадлежности със себе си и да ги оставяш на стола докато плуваш. Би било много по-приятно, ако можеш да ги поставиш в едно шкафче например и да си плуваш само с гривна.

Спа комплекс и басейн Корали е отворен през цялата година и дори и да не е много топло навън, можеш да се наслаждаваш на слънчев ден в приятната минерална вода, без да измръзваш. Малкият басейн е затворен през зимата, но големият винаги е там с 37 градусовата си вода. Като бонус, няма много хора, които искат да плуват когато навън е студено и ако сте късметлии, може да се уредите с басейн само за себе си!

 

 

Have your say

comments