Вашата количка е празна.

Връщане към магазина

Have your say

comments

Cherni Vrax Sofia

Абсолютно безплатни забавления в София

1. Опознайте града с Free Sofia Tour

Това е страхотен начин да разгледате града и междувременно да срещнете нови приятели. The Free Sofia Tour организира ежедневно обиколки на София в 11 предиобед и 6 часа следобед, показвайки ви едни от най- важните места в София, както и давайки добри съвети как точно да прекарате добре в града. Дори и да си мислите, че познавате София добре, информацията, която могат да ви дадат, току виж ви изненадала!

 

 

 

2. Прекарайте един следобед в Южен парк

В София има много красиви паркове, а Южния Парк е мой абсолютен фаворит! Огромен и красив в него винаги има достатъчно място да се насладите на спокоен следобед дори и когато е пълно. Освен пищни тревни площи, в него ще намерите езеро, мини лунапарк за децата и много улични артисти. Можете да се насладите на една бавна разходка, да поспортувате или просто да се попечете на слънце със сладолед в ръка.

 

 

 

3. Използвайте фитнес на открито

Както знаете, картите за фитнес в България не са скъпи, но когато времето е хубаво, да се тренира на открито е невероятно добра идея! В София има много добри фитнеси на открито, но моя най- любим се намира в парка на квартал Хиподрума до Ритуалната зала. Има много подходящи уреди за разнообразни упражнения, както и уреди за коремните мускули и краката. Фактът, че е заобиколен от хубав парк, ви дава възможност да комбинирате тренировката с крос около парка за разгряване преди да започнете или пък за отпускане след като сте се понатоварили добре. По- долу можете да видите страхотно видео от състезание през тази година (2014) на същото място.

 

 

4. Изкачете Витоша

Да дойдеш до София и да не се разходиш до Витоша е направо грехота! Тази красива планина е фон на почти всяко едно място, което бихте могли да посетите в столицата. Направете лека разходка из полите на планината, или ако се чувствате малко по-приключенски, една екскурзия до Черни връх, който е най-високата точка на Витоша – 2290м. Можете да отидете с кола или автобус и дори да използвате седалков лифт за по- голямата част от изкачването, но ако искате да имате наистина страхотно преживяване, изкачете се от самото начало по пътеките с маркировка. Само не забравяйте да се заредите с много вода, храна и топли дрехи за върха – там е хладно дори през лятото. В планината има няколко ресторанта, подходящи за обяд- моят любим е Хижа Планинец, където можете да се насладите на невероятно вкусна домашно приготвена храна на ниска цена. В зависимост от периода на годината, който ще изберете, по пътя може да се натъкнете и на боровинки!

 

 

 

5. Почетете в Докторската Градина

Както знаете, Докторската градина е прекрасен малък парк точно в центъра на София- зад Националната библиотека и Софийски университет. Не пропускайте да ѝ се насладите през лятото като отидете там с книга и се отпуснете за няколко часа, потъвайки в четивото си и забравяйки, че се намирате не в малко китно и спокойно селце, а в центъра на една европейска столица!

 

Open book in a park

 

 

 

 

 

 

Пропуснали ли сме да отбележим нещо? Добавете го вие в коментарите по- долу!

Have your say

comments

Rebecca Richardson

Ребека е пътешественик по душа от Лондон. Преди да пристигне в България е живяла и работила в Дубай и на Карибите. След като се влюбва в нашата държава се ражда идеята да сподели красотата на мястото чрез сайта Eat Stay Love Bulgaria. Тя е винаги готова да пробва нещо ново и обожава да разказва за приключенията си, така че очаквайте да видите разкази за уроци по ски, модерни барове, а защо не и за скай-дайвинг!